ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 8.11.2015

Share

Από την Νάσια Μιχαλοπούλου και τον Πέτρο Δημητρακόπουλο

 

Προτροπές από τους Ευρωπαίους  «να συνδιαχειρισθούμε με την Τουρκία την  αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος».

Δηλαδή, οι Ευρωπαίοι εθελοτυφλούν για τον ρόλο της Τουρκίας τόσο στην αμφισβήτηση των συνόρων και της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην υπόθαλψη των διακινητών προσφύγων.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των νησιών μας υφίστανται εξάντληση αντοχών και πόρων.

 

Εν κρυπτώ η Ευρωπαϊκή  Ένωση διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την «Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων» (TTIP). Σύμφωνα με αναφορά στη βρετανική εφημερίδα Independent(10/2015), αυτή η συμφωνία αναμένεται να προβλέπει την εκχώρηση στις πολυεθνικές εταιρείες τεράστιων προνομίων επιβολής σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως η παροχή υπηρεσιών υγείας και η διατροφή.

Το ανησυχητικότερο: επικυρώνεται η θεσμοθέτηση Μηχανισμού Διαιτησίας για Διαφορές μεταξύ Επενδυτών και Κρατών. Οι εταιρείες θα μπορούν να μηνύουν κράτη για απώλεια κερδών από ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Ερήμην των εθνικών κρατών ένα άλλο πανευρωπαϊκό μνημόνιο με δραστικές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις θα εισαχθεί προς έγκριση, δοκιμάζοντας τις αντιστάσεις και τις αντοχές των λαών της Ευρώπης.